Skip to content

Juhised kutseeksamite ja erialaste lõpueksamite korraldamiseks

COVID-19 pandeemia on taandumas ja Vabariigi Valitsuse 5. mai 2020 korraldusega nr 143 lubatakse alates 15. maist lisaks distantsõppe vormile koolides läbi viia individuaalset või väikestes rühmades õppetööd ja tegevust ning viia läbi ka riigieksameid, eksameid ja kutseeksameid. See on tähtis uudis meile kui kutse andjale, kuna saame selgelt edasi liikuda kutseeksamite korraldamisega.

Haridus- ja Teadusministeerium on edastanud selged juhised ja soovitused, mis tagavad kutseeksamite eduka läbiviimise ka hetkel veel keerulises olukorras. Vastavad suunised tuleb rakendada koostöös koolidega ning kohandada neid vastavalt iga konkreetse kutseeksami eripärast lähtudes. Erinevalt kontaktõppest, ei kehti kutseeksamitele piirang õppijate rühma suurusele.

Juhised, soovitused ja olulised ülevaated:

  1. Juhised kutseksamite ja erialaste lõpueksamite korraldamisel  COVID–19 perioodil
  2. Isikukaitse- ja desinfitseerimisvahendite tagamise korraldus
  3. Terviseameti riskihinnangud
  4. Eriolukorra meetmete muudatuse korraldus
  5. Eriolukorra lõpp ja haridusvaldkond: soovitused ja korduma kippuvad küsimused